Anturien testauslaite

Mikroelektroniikan antureiden testaus ja kalibointi on tehtävä erilaisissa asennoissa ja lämpötiloissa. Asentojen toistotarkkuus (2 akselia) on asteen tuhannesosien suuruusluokkaa, paikoitusnopeudesta ei ole kuitenkaan tingitty. Materiaalin kääntely tehdään kaapissa jonka erittäin laaja lämpötila-alue -50..+150 astetta aiheuttaa kovat vaatimukset etenkin mekaniikalle. Lämpötilan ohjaus ja säätö on tehty logiikkaohjelmalla, säätimet ovat ohjelmallisia PID-säätimiä. Kaapin lämpötilaa mitataan neljällä PT100-anturilla. Tuotteiden käsittelyyn tarvitaan myös viivakoodilukijoita ja 2D-matriisikameraa. Laitteessa on myös lukuisia paineilmatoimisia toimilaitteita.

Jatka lukemista

CNC laserleikkauskone

Laserleikkauskoneella leikataan tasomaisia kappaleita. Leikkauspään nopeus on 3,5 m/s ja kiihtyvyys 3,5 g. Työalue 1500 x 500 mm. Halutut nopeudet ja kiihtyvyydet on mahdollista saavuttaa vain käyttämällä lineaariservomoottoreita.

Jatka lukemista

Sormijatkos- ja paloittelulinja

Sormijatkos-ja paloittelulinjalla jatketaan puuaihiota ja paloitellaan se halutun mittaisiksi paloiksi. Aiohiopalat ovat määrämittaisia liimapuuaihioita. Paloittelumitat saadaan tuotannonohjausjärjestelmästä suoraan logiikan muistiin. Kone tekee aihiopaloista ensin ”päättymättömän” aihion ja sitten paloittelee sen määrämittoihin. Koneessa on ethernet-liitäntä tuotannonohjausjärjestelmään.

Jatka lukemista